skip to Main Content

Mijn naam is Marjolijn van Loenhout (1984). In 2009 ben ik afgestudeerd als kinderpsycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Voor mijn studie aan de universiteit, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd.

Sinds 2011 ben ik Psycholoog NIP, dit betekent dat ik als lid ingeschreven sta bij het Nederlands Instituut van Psychologen. Dit houdt in dat ik als psycholoog op een verantwoorde wijze, volgens de NIP beroepscode, mijn behandelingen uitvoer. Samen bekijken wat er speelt en welke therapievorm passend is vind ik uitdagend en bijzonder. Het geeft mij veel voldoening om in de belevingswereld van een kind te kruipen en middels de juiste behandeling een positieve ontwikkeling in gang te zetten.

Na de afronding van mijn studie ben ik gaan werken als kinderpsycholoog in een particuliere psychologiepraktijk in Hoofddorp en Almere. Vervolgens ben ik aan het werk gegaan in een psychologiepraktijk in Middelburg. Vanaf februari 2015 heb ik een zelfstandige praktijk opgestart, en hierdoor mijn droom kunnen verwezenlijken! In mei 2016 heb ik de opleiding tot EMDR-therapeut afgerond (EMDR is een behandelmethode voor trauma en angstklachten). De naam SAM   verwijst naar de naam van mijn lieve trouwe hond die helaas in 2011 is overleden. SAM Psychologiepraktijk is aangesloten bij het NIP, de NFG en RBCZ.

Mijn naam is Marjolein de Weerd  (1985). In 2007 ben ik afgestudeerd als Pedagoog aan de Fontys Hogeschool. Daarna heb ik een Master, Special Educational Needs gevolgd, die ik in 2011 heb afgerond.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in het onderwijs als coach, docent, trainer en leerlingbegeleider.

Met veel plezier heb ik gewerkt op drie middelbare scholen, waar ik vooral externaliserende en motivatieproblematiek heb aangepakt. In dit soort trajecten was het begeleiden van de ouders, al dan niet samen met andere hulpverlenende instanties, geen uitzondering.

Ik volg jaarlijks bijscholingen in verschillende varianten op het gebied van sociale vaardigheden, weerbaarheid en coaching. In mijn werkzaamheden binnen het onderwijs zie ik groei en plezier bij de leerlingen, deze expertise, enthousiasme en daadkracht wil ik graag verder uitzetten als Jongerencoach binnen SAM psychologiepraktijk.

Back To Top